Resa till Canberra

Resa till Canberra

Till Canberra från Sverige är det i stort sett bara flyg som gäller. Visst kan du ta dig över med någon lastbåt från ett närliggande land, men det alternativet är både dyrare och mer tidskrävande. Ett flyg till Canberra från Stockholm inbegriper ofta flera byten och restiden brukar vara lite längre än något dygn. Räkna med minst två mellanlandningar från Sverige till Canberra, i vissa fall kan det till och med bli tre. Ett tips är då att planera några dagar i en av städerna under resan för att vila upp dig lite.

Vanliga flygbolag – tips på resrutter till Canberra

1. Quantas Airlines är Australiens eget flygbolag och förbinder destinationer över hela världen. Ett flyg från Stockholm Arlanda kan då innebära ett direktflyg till Dubai med till exempel Emirates och sedan ett byte till Quantas från Dubai, vidare till Australiens städer som Sydney eller Melbourne. Därifrån får du lägga till ytterligare ett byte innan du når Canberra. Denna resa tenderar att ibland bli lite dyr, men är du ute i god tid kan du göra ett kap.

2. Quatar Airways är ett annat flygbolag som kan vara ett billigare alternativ. Du flyger då till Hamads flygplats för att sedan ta dig till Sydney och vidare bort till Canberra. Fördelen här är att det är samma flygbolag som trafikerar hela vägen, trots byten på vägen. Det kan underlätta rent prismässigt och rent praktiskt eftersom bytena ofta blir enklare på flygplatserna.

3. Ett tredje alternativ är att ta Singapore Airlines och göra ett uppehåll i Ryssland och Asien. Den här sträckan är lite annorlunda. Du flyger exempelvis till Domodedovos i Ryssland som ligger utanför Moskva, och sedan vidare till Singapore som slussar dig vidare till Sydney. Från Sydney tar du dig vidare med inrikesflyg eller tåg till Canberra. Kanske du vill stanna någon dag i Singapore eller Moskva för lite shopping och sightseeing innan du åker vidare?

Ungefärliga biljettpriser

Den billigaste biljetten från Sverige till Canberra kan kosta runt 9000 tur och retur till skillnad från några tusenlappar mer som du får räkna med om du byter flygbolag. Ibland gäller till och med det dubbla priset om du spontanbeställer eller åker under datum som är extra populära. Tänk dock på att vanligtvis innebär en billigare biljett längre färdtid på det stora hela, vilket kan betyda att du kommer fram efter ca 2 dygn. Spelar inte det någon roll – go for it! Det är din resa, ingen annans.

Fraktbåt och tåg

Låter detta som ett slitsamt företag? Kanske, men det kan vara en kul grej att prova. Det finns flera fraktbåtar som kan ta dig över vattnen till Australien och sedan ta dig vidare med tåg till Canberra. Ett alternativ för dig som bannlyser flyg eller som helt enkelt är en äventyrslysten själ. Från Sydney till Canberra är det emellertid inte speciellt långt så om du anländer till Sydney med båt blir tågresan ganska bekväm. Vill du spara lite pengar kan du sedan ta de bekväma Greyhoundbussarna istället för tåg.